onsdag 30 mars 2011

Skjutsa barnen till skolan?

Precis i detta nu var det en snäll mamma eller pappa som släppte av tre gymnasiungdomar på parkeringen utanför mitt fönster. En positiv sak med det var ju att de samåkte, men varför tar ungdomarna inte bussen till skolan eller cyklar om de bor i samhället?

Om ungdomarna bor i samhället får man tre positiva effekter av att de cyklar istället:
  1. De får motion av att cykla
  2. Mamma/pappa sparar pengar
  3. Ingen klimatpåverkan uppstår
Samma debatt har ju blossat upp vad gäller alla föräldrar som skjutsar sina barn till Lindblomsskolan nu när Råsebäcksskolan las ner. Vimmerby tidning har skrivit om den ohållbara trafiksituationen som uppstår vid skolan varje morgon och chaufförerna av skolskjutsarna som blir irriterade på alla bilar som står i vägen.

Detta ska man inte jämföra med med gymnasieungdomarna som får skjuts då det är mycket mindre barn det handlar om och då kommer säkerhetsaspekten in också. Så vad ska man göra för att lösa situationen?
På kommunens debattforum, e-demokrati, har en person med signaturen Tänk på barnen gett sin syn på saken och lämnat förslag på en eventuell lösning. Du hittar inlägget här. Gå in och lämna din åsikt eller kommentera här i bloggen!

/Jens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar