torsdag 24 mars 2011

Earth Hour på Hultsfreds gymnasium

Tidigare i veckan fick jag ett tips om att det är ett gäng elever på gymnasiet i Hultsfred som uppmärksammar Earth Hour på sitt eget vis.

Det är eleverna i NV09 som läser miljökunskap som under onsdag, torsdag och fredag denna vecka har en utställning i NV-korridoren i A-huset där de bl.a. visar en Powepointpresentation om vad Earth Hour är för något och vad gemene man kan göra för att minska sin klimatpåverkan.

Hela glada gänget med elever
De har även två kollage i korridoren där det ena visar sköna bilder från tidigare Earth Hour medans det andra visar vilka konsekvenser som det blir när vi lever som vi gör.

Delar av kollagen











Eleverna erbjuder även besökarna att avge ett miljölöfte genom att göra en hand som man sedan skriver sitt löfte på som de sedan hänger upp. Man kan även "tatuera" sig med en Earth Hour-logga.
Eleverna har även gjort en egen informationssida på gymnasiet webbplats som jag rekommenderar er att besöka. Ni hittar den här. Jag tycker även att om ni hinner ska ni springa upp till dem i morgon om ni är i närområdet och kolla på deras utställning.

Några av miljölöftena

Delar av utställningen











Och på lördag kommer ni kunna läsa elevernas egna tankar och reflektioner, om det de har jobbat med denna vecka, här i vår blogg. Glöm inte att titta in då!

/Jens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar