tisdag 8 mars 2011

Vinnarna i klimatlöfteskampanjens värvartävling i vintras

Under slutet av förra året anordnades en tävling inom klimalöfteskampanjen. Den gick ut på att man skulle värva fem nya löftesgivare som gav sina klimatlöften på www.minplanet.se/kalmarlan. Man skulle även ge ett förslag på vad den egna kommunen ska göra för att underlätta för invånarna att vara klimatsmarta.
Lena Johansson från Västervik vann förstapriset som var en långweekend för fyra personer i Berlin, inkl. tågresa, miljömässigt boende samt Berlin Welcome Card som gör att man kan resa inom hela Berlin med deras kollektivtrafik. Vad var då Lenas förslag? Hon gav bl.a. förslag på att öppna ett klädbibliotek, använda webbmöten och underlätta för cyklister.

Lena Johansson,
vinnaren av länspriset

Det delades även ut lokala pris i någa av länets kommuner. I Hultsfred gick det lokala priset till Lena Arvidsson som bl.a. föreslog att kommunen ska servera mer ekologiskt- och närodlad mat i skolorna. Priset i Hultsfred, som sponsrades av Hultsfreds Turistbyrå, bestod av en weekend för 6-8 personer i Stora Hammarsjön.

Lena Arvidsson och Miljö- och
byggnadsnämndens ordf. Lennart Davidsson

Även i Västervik delades ett lokalt pris ut. Det gick till Lisa Västerlund som vann en cykel. Lisas förslag var bl.a. att kommunen borde satsa på bättre och billigare kollektivtrafik.

Lisa Västerlund och
Mikael Nyman
 /Jens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar