lördag 26 mars 2011

Gästbloggare på temat Earth Hour

Hej!

Vi är ett glatt gäng på åtta elever som alla läser naturvetenskapliga programmet andra året på Hultsfreds gymnasium. Vi går just nu en kurs som heter miljökunskap och vi bestämde oss att i denna kurs skulle vi göra mycket praktiskt. Så nu har vi ett projekt som är inför Earth Hour där vi försöker engagera hela skolan. Vi har under tre dagar suttit ute i korridoren för att folk ska få upp ögonen för vad Earth Hour är och varför detta måste göras.

Vi har gått mycket bra respons med mycket folk som har besökt oss och det känns som att budskapet har nått ut. Elever och lärare har fått rita av sina händer och skriva ett miljölöfte i handen, detta har lyckats och vi har fått in över 100 händer på dessa tre dagar. Vi tror att detta kan ha gett fler insikt i vad man kan göra och att det även kan vara en så liten sak som att inte låta tv:n stå på standby eller att gå och cykla när man ska någonstans.

Vi tycker det har varit intressant och roligt att jobba på detta sätt. Under dessa dagar har vi även lärt oss mycket och förarbetet har gett oss mycket information som vi kommer ha med oss under hela våra liv.

Med vänliga hälsningar
Miljökunskapseleverna i NV09

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar