måndag 21 februari 2011

Vädergubben

I tisdags förra veckan var Pär Holmgren, f.d. tv-meteorolog på Valhall. Han talade om väder och vind, men framförallt klimatfrågan. Tyvärr var ingen av oss tre energi- och klimatrådgivare på plats, men vi ska få höra honom prata längre fram i vår vid ett annat tillfälle.

Det var bara 67 personer som kom och lyssnade. Trodde faktiskt att han skulle dra mer folk och när entrépriset är så pass subventionerat så trodde jag att det skulle bli många fler som gick och lyssnade. Har pratat med några som var på plats och alla var överens om att det var väldigt intressant och framförallt var han väldigt duktig som föreläsare.

I våra kommuner lyfter vi klimatfrågan b.la. genom den länsövergripande kampanjen som pågår till 30 juni i år som heter Klimatlöftet Kalmar län. Den går ut på att allmänheten kan få hjälp med vad de kan göra för att minska sin klimatpåverkan, genom att avge ett/flera klimatlöften. På www.minplanet.se/kalmarlan kan man hitta en lista på saker man kan göra för att minska sin klimatpåverkan. T.ex. använda tygpåsar när man handlar, åka buss istället för bil, m.m.

Gå in på sidan och kolla vad just du skulle kunna göra.

/Jens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar