torsdag 24 februari 2011

Energieffektivisering i SME - Från ord till handling

Ekonomin och klimatet kan tjäna på att företag energieffektiviserar. Ökade energipriser gör att energieffektivisering är mer lönsamt idag än tidigare. SME (Små- och medelstora företag) är en av målgrupperna för vår Energi- och klimatrådgivning men nu är det dags att gå från ord till handling.

Länsstyrelsen i Kalmar, Uthållig kommun inom Regionförbundet i Kalmar län, Energikontor Sydost, Energimyndigheten och Sustainable Sweden Southeast AB driver gemensamt projektet Från ord till handling och du som företag har möjlighet att delta i projektet utan kostnad.

Syftet är att hjälpa er att komma igång med ett lönsamt energieffektiviseringsarbete. Häng med från början! Välkommen till ett första informationsmöte 1 eller 8 mars, se tid och plats i respektive kommun under fliken Aktiviteter.

Ta chansen att vara med på workshops, dialoger, erfarenhetsutbyte, benchmarking, seminarium, informations- och kunskapsträffar, studiebesök, nattvandringar och hemläxor.

Vi håller även på att planera för en lokal företagskväll i Vimmerby/Hultsfred under temat energikartläggningscheckar där vår förhoppning är att ett lokalt företag ska visa upp vad de har åstadkommit med sin check. Vi jobbar även för att få hit en rikskänd företagare som aktivt har arbetat med energieffektivisering i sina företag. Preliminärt datum är 27 april och vi kommer att hålla er uppdaterade här på bloggen.

/Jens, My, Mikael

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar