måndag 21 mars 2016

Earth hour slog globalt rekord!

Under lördagskvällen släckte nära en miljard människor världen över ner sina lampor och elektronik under Earth hour-timmen. I en av världens största miljömanifestationer deltog 178 länder och över 80 procent av Sveriges kommuner.


På Earth hour visade vi vad vi vill och att politikerna nu måste agera. Nu är det upp till oss alla att ta beslut i stort och smått så vi kan minska vår klimatpåverkan. Sverige klättrar på listan över länder med störst ekologiskt fotavtryck, vi lever som om vi hade 3,7 jordklot. Vår konsumtion leder förvisso till arbetstillfällen men i allt högre grad till fattigdom, flykt och krig i andra länder. Genom att förändra våra vanor när det gäller bilenbiffen, bostaden och börsen kan vi förbättra livsvillkoren för både oss själva och människor i andra delar av världen. Det vill säga, om vi ser över hur vi reser, äter, bor och placerar våra pengar, så kan vi minska vår klimatpåverkan, ta fram smarta lösningar och sprida dessa så att vi i stället bidrar positivt. 

Vill du läsa mer om klimatförändringarna kolla exempelvis www.smhi.se/klimat eller http://www.naturvardsverket.se

Vill du veta mer om vad du kan göra för att minska din klimatpåverkan så läs mer här:www.wwf.se/klimat
http://www.trafikverket.se
http://www.naturskyddsforeningen.se

Du kan ju också  kontakta din kommunala energi- och klimatrådgivare för att se över ditt hus uppvärmning eller energislukare i hemmet! Se kontaktuppgifter under fliken "Vilka är vi" här ovan eller ring din kommun och fråga efter oss i växeln! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar