fredag 13 april 2012

15 energirådgivare i Målilla

Igår var Emma och Jens på nätverksmöte för Kalmar läns energirådgivare. Denna gången var Hultsfred värdkommun och vi passade då på att besöka Hagelsrums Biogas där vi fick en utförlig visning av anläggningen. Besöket var mycket uppskattat bland rådgivarna. Stort tack till Åke Birgersson med anställda som ställde upp igen på ett besök.


Dagen fortsatte sedan på Moliljan dit Jan Carlsson, kyrkoherde i Svenska kyrkan Hultsfred, och Annika Deltin,  projektledare för Linköpings stift energieffektiviseringsprojekt var inbjudna att berätta om deras energieffektiviseringsarbete. Det var mycket intressant att höra hur de jobbade med energieffektivisering i stiftet. Hultsfred pastorat har kommit väldigt långt, men det finns alltid saker att jobba vidare med. 
Vimmerby pastorat har precis avslutat en inventering av sina fastigheter, och i Målilla och Virserum håller man på just nu. 

Dagen avslutades med nätverksmöte där vi diskuterade gemensamma projekt som är i pipen; nattvandringar, energismart förening, Europeiska trafikantveckan, m.m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar