tisdag 20 december 2011

Miljö- och byggnadspriset 2011 Hultsfred

2011 års miljö- och byggnadspris delas mellan Miljögruppen på Hultsfreds gymnasium och Åke Birgersson, Hagelsrums Biogas AB!

Motiveringar till priserna
Åke Birgersson, Hagelsrums Biogas AB tilldelas priset för sin satsning på den första biogasanläggning i kommunen. Anläggningen kommer bidra till att andelen producerad förnyelsebar energi i vår kommun ökar och innebär även stora miljövinster i form av minskade utsläpp av växthusgasen metan.

Satsningen genomförs med ett stort engagemang för att utveckla både den egna verksamheten och jordbruksnäringen i stort, trots att både de ekonomiska förutsättningarna för satsningen är tuffa och att denna typ av teknik är relativt ny i Sverige. Genom denna satsning visar Åke Birgersson på ett stort intresse för att minska den egna verksamhetens miljöpåverkan och bidrar till ett mera uthålligt samhälle.

Läs mer om Hagelsrums Biogas AB här.

Priscermonin
Miljögruppen på Hultsfreds gymnasium tilldelas priset för att genom sitt stora engagemang för miljö- och klimatfrågorna engagerat hela skolan med att starta upp ett miljöråd. Eleverna har visat stor handlingskraft och vilja att förändra sin närmiljö så att den ska få en så låg klimatpåverkan som möjligt. 

Genom detta pris vill miljö- och byggnadsnämnden premiera miljögruppens genomförda arbete men även bidra till gruppens fortsatta arbete och hoppas att miljörådet har kommit för att stanna.

Läs mer om Miljögruppen här.
Ni har även kunnat läsa om dem här i bloggen tidigare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar