fredag 25 oktober 2013

Kolsrums ÅVC - Tredje bäst i landet!

Högsby kommun med Kolsrums återvinningscentral (ÅVC) har placerat sig på tredje plats på Avfall Sveriges topplista ”ÅVC-index”. Endast Västra Mälardalens kommunförbund och Ystad kommun hamnade före Högsby på listan.

Enligt den kundenkät som Östra Smålands Kommunalteknikförbund själva genomfört är 90 % av de svarande invånarna nöjda eller mycket nöjda med hur ett besök vid Kolsrums ÅVC fungerar. 67 % är nöjda eller mycket nöjda med tillgängligheten till återvinningscentralen.

ÅVC-index är en sammanvägning av kundnöjdhet, tillgänglighet och ÅVC-kostnader. I hela landet är kunderna som regel nöjda eller mycket nöjda med besöket vid ÅVC, men något mindre nöjda med tillgängligheten. De större kommunerna har oftast mer öppet än de mindre. De mindre kommunerna kan å andra sidan ofta ha fler timmar öppet per person. Högsby har öppet 23 minuter per invånare på Kolsrums återvinningscentral jämfört med Stockholm och Malmö som har öppet ungefär en minut per invånare.

Mer information och statistik kan du hitta på ÖSK:s hemsida: http://osk.hultsfred.se/artikel/hogsby-kommun-har-landets-tredje-basta-atervinningscentral/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar