torsdag 24 oktober 2013

Studiecirkel, omgång 1

Nu är omgång 1 av studiecirkeln i att tyda elfakturor klar i Hultsfred hos ABF.
Totalt deltog fyra herrar från PRO vid de tre tillfällena. Cirkeln var väldigt uppskattad och det var ett glatt gäng som tyckte sig ha lärt sig lite mera när vi avslutade cirkeln igår. De har fått lära sig lite grundläggande fakta om värme- och energisystem i sina hem, hur elnätet är uppbyggt i Sverige samt hur elhandeln fungerar och vilka regelverk som styr.

Cirkeln är ett samarbete mellan energirådgivningen och konsumentvägledning i Hultsfreds och Högsby kommuner samt ABF och Studieförbundet Vuxenskolan. På tisdag drar vi igång cirkeln igen men i Högsby hos Studieförbundet Vuxenskolan. Målgrupperna har i denna första omgång varit PRO och SPF:s medlemmar i respektive kommun.

Tanken är att cirkeln ska fortsätta i vår igen men att det då är Studieförbundet Vuxenskolan i Hultsfred som kör första omgången och ABF i Högsby andra omgången. Då kommer vi nog köra för en bredare målgrupp och förmodligen också kvällstid. Det har också framkommit önskemål om att köra en studiecirkel om olika typer av värmesystem. Det kan kanske vara ett alternativ till den nuvarande cirkeln. Men först ska vi utvärdera och summera denna omgång.

Även lokalpressen har uppmärksammat studiecirkeln. Klicka på bilderna nedan för att läsa artiklarna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar