måndag 10 oktober 2016

Nya friska energisparknep för kontoret - jaga energitjuvarna!

Annan elektronisk kontorsutrustning

Om vi redan medvetet använder skrivare, kopiatorer och datorer på kontoret, är det viktigt att inte glömma bort andra energislukande apparater som DVD-spelare, projektorer, TVn, köksmaskiner och så vidare!


Gör kontoret energieffektivt genom att gå igenom varje apparat och följ tipsen nedan.

  1. Stäng av all elektronik i slutet av dagen, och även när de inte används, i stället för att lämna dem i standby-läge.
  2. Använd ett grenuttag för att enkelt stänga av strömmen till alla apparater när de inte används. 
  3. Stoppa alla ”energivampyrer” (alltså din mobiltelefon eller laptop) så de inte ligger och suger åt sig elenergin är de inte används.
  4. Det är bra att det finns ett kök där anställda kan förvara och värma sin lunch istället för att de ska köra iväg för att köpa mat varje dag! När man väljer köksutrustning (kyl, mikro, vattenkokare, etc.) bör man också ha energieffektivitet åtanke:
    1. t.ex. inte koka mer vatten i vattenkokaren än vad du behöver
    2. se till att kylskåpet är korrekt inställt på idealiska temperaturer (kyl: 5 ° C, frys: -18 ° C)
  5. Varuautomater – Kör inte kylautomater kallare än nödvändigt. I dryckesautomater (vatten) höj temperaturen på det kalla vattnet och sänk temperaturen på det varma vattnet.
  6. Ta bort all onödig belysning på maskinerna, och ersätt engångsmuggar.
  7. Sätt timer på drickakylar! (Har ni läsk och vattenkylar som inte innehåller andra livsmedel som måste kylas för hållbarhetens skull? Sätt timers på dem! Kostnaden för timers är inbesparad på en vecka om kylen är avstängd när kontoret är stängt!
  8. Energiuppgradera din utrustning- Det finns två huvudsakliga energimärkningsprogram som omfattar kontorsutrustning och elektriska apparater: ENERGY STAR och den europeiska miljömärkningen Scheme. ENERGY STAR är ett erkänt internationellt system för märkning av kontorsutrustning. Produkter som bär etiketten använder betydligt mindre ström än vanliga modeller. I EU ENERGY STAR-databasen kan du välja de mest energieffektiva modellerna. Märket gäller i EU och stöder produkter och tjänster som har en minskad miljöpåverkan.


Vinnartips

Det kan vara idé att upprätta rutiner för att minimera den energimängd som förbrukas på kontoret. Upprätta en energipolicy from kontorsutrustning och se till att alla följer den.
Utbilda anställda i energisparande funktioner för kontors- och köksutrustning och lär dem att använda dessa funktioner för att minska energiförbrukningen och kostnaderna.

Man kan också…

Spara ännu mer energi genom att skapa en rutin för underhåll. Bra underhåll kan göra apparaten effektivare och förlänga dess livslängd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar