måndag 2 september 2013

Heja!


Idag startar de båda tävlingarna Klimatmatchen och Klimatmatchen junior i Oskarshamn.

Cykla hem 5 000 kronor till ditt idrottslag!

Båda tävlingarna går ut på att cykla och gå så mycket som möjligt från och med idag och fyra veckor framåt. Klimatmatchen är en tävling för idrottande ungdomar mellan 10 och 16 år, där närmare 100 lag runt om i Sverige är anmälda. 7 av dessa lag kommer från Oskarshamn och dem hejar vi extra mycket på!


Utskick till Oskarshamns alla förskolor
 inför Klimatmatchen junior


Klimatmatchen junior är en tävling mellan förskolorna i Oskarshamn. Föräldrarna och barnen samlar poäng och den förskola som har flest föräldrar som väljer bort bilen under den här perioden vinner. Rolig vattenlek till förskolegården utlovas till den vinnande förskolan. Under tävlingsperioden får föräldrarna möjlighet att ta del av framtagen information om klimatet, transporter och självklart hur det går för just deras förskola i tävlingen.


Under september månad fokuserar vi lite extra på transportfrågorna i Sverige och Europa i och med kampanjen Europeiska Trafikantveckan som pågår mellan den 16- 22 september varje år. Välj cykeln du med i höst och gör en insats för din hälsa och för klimatet enligt mottot "Inte bilen under (halv)milen!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar