fredag 14 september 2012

Oskarshamns kommun uppmärksammar hållbart resande 16-22 september!

Den 16 till 22 september är det den Europeiska Trafikantveckan. Under veckan kommer alla fyra kommuner i norra Kalmar län att uppmärksamma hållbart resande på olika sätt. Oskarshamns kommun bjuder in till en rad olika aktiviteter, bland annat en cykeltipsrunda, ekokörning och möjlighet att prova elfordon.

Aktiviteter vid Stadshuset i Oskarshamn

Kommunen bjuder in alla intresserade att komma till Stadshuset den 17 – 19 september, där kommer det finnas möjlighet att prova på ekokörning i en simulator och att provcykla en elcykel. Oskarshamn Energi kommer att finnas på plats och visa sin elbil, och Folkhälsorådet ordnar en cykeltipsrunda runt staden för den som tar med egen cykel.
Vi hoppas att så många oskarshamnare som möjligt passar på att komma hit och testa, och passa på att vara med i någon av tävlingarna och vinna fina priser!

Utmaning till arbetsplatser och säkerhet på bussar

Under hela veckan utmanar kommunen också andra arbetsplatser i tävlingen "Låt bilen stå", som syftar till att anställda ska välja andra transportmedel än bilen till och från jobbet. Under veckan kommer också räddningstjänsten och polisen att göra insatser för ökad bältesanvändning i bussar.

Politikerna tävlar i ekokörning

Måndag till onsdag har alla som vill möjlighet att prova ekokörning, och samtidigt gemensamt tävla för Oskarshamn gentemot ett 40-tal andra kommuner i Sverige om vilken kommun som kör bäst. För kommunens förtroendevalda finns en egen tävling, där de både tävlar mot varandra och mot andra kommunpolitiker i Sverige. På tisdag 18 september kl 11 tävlar kommunalråd och oppositionsråd i ekokörning.
Aktiviteterna i Stadshuset pågår måndag 17 september kl 10.00-18.00, samt tisdag och onsdag 18-19 september kl. 8.00- 16.30. Läs mer om aktiviteterna i Oskarshamn på www.oskarshamn.se/energipagang
Oskarshamn kommun är en av drygt 1800 kommuner i Europa som uppmärksammar hållbart resande under den Europeiska Trafikantveckan 16-22 september i år.

För mer information, kontakta

Katarina Söderberg, Energi- och klimatstrateg
Tel 0491-887 88

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar