onsdag 18 maj 2011

Energi i alla led

Idag är det en artikel i Vimmerby Tidning om att bilindustrin måste förändra produktionen om inte miljöarbetet med att minska förbrukning och och utsläpp ska ätas upp av alla de bilar som kommer att rulla i världen framöver.

En produkt som använder energi påverkar miljön, exempelvis en bil. Därför är det jättebra att själva produktionen blir mer miljöanpassad och att produkten i sig är mer miljöanpassad, exempelvis en miljöbil. Men i de allra flesta fall har produkter som drar energi (och andra produkter också för den delen) störst miljöpåverkan när produkten används, av dig?

Hur vi konsumenter använder produkten spelar stor roll, exempelvis att vi kör så snålt som möjligt även om det redan är en snål bil när man köper den, tack vare tekniken. En elbil är en bra produkt, allra helst om den tillverkas på ett miljöanpassat sätt men när du köper den här elbilen är det du som påverkar vilken el din bil drivs med (vindkraft, vattenkraft, kärnkraft, kolkraft etc.) under hela bilens livstid och det valet har antagligen störst betydelse för miljön.

/My

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar