tisdag 20 mars 2012

Nya Tidningen nr.2-2012

Här kommer årets andra energi- och klimattips. Temat denna gång är Earth Hour – för lördagen den 31 mars kl. 20.30 – 21.30 släcker vi lyset igen!

1. Vad är syftet med Earth Hour? 

Syftet är att skicka en politisk signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar, och därigenom uppmärksamma och skapa ett engagemang i frågan. Earth Hour är inte en energisparkampanj. 

Ju fler som deltar i Earth Hour och släcker ljuset, desto starkare blir signalen till politikerna. 

Målet är att kampanjen ska nå två miljarder människor världen över och halva Sveriges befolkning. Alla kan delta; städer, privatpersoner, företag, kyrkor, m.fl. 

2011 deltog 1,8 miljarder människor i femtusen städer i 135 länder världen runt. 

2. Vad händer i Hultsfreds kommun? 

I vår kommun har man valt att satsa på barnen, därför anordnas för andra året i rad en teckningstävling för kommunens förskolor. Barnen får då skissa ner sina tankar och idéer kring jordens klimat och vad man kan göra för att det ska bli bättre. 

Många skolor deltar också på eget initiativ och genomför egna aktiviteter på skolorna. 



3. Vad kan du göra som privatperson? 

Anmäl ditt deltagande på www.wwf.se/earthhour. Du behöver bara släcka lyset hemma, TV:n kan stå på, men det är mycket mysigare om ni stänger av den också och t.ex. sätter er runt köksbordet med några ljus tända och spelar spel, eller varför inte gå ut på en promenad? Det finns massa saker ni kan hitta på men det viktigaste, om ni ska delta, är att ni släcker lyset där hemma. 

Vill du ta det ett steg längre kan du påverka dina arbetskamrater att också delta, eller att företaget du jobbar på är med också, eller din förening som du är aktiv i. 

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar